FIMRC organizează SINUC 2024!
Studenții din UTCB au șansa să-și prezinte ideile inovatoare în fața unor experți și antreprenori de renume

15 noiembrie 2024

În perioada 12-13 decembrie, Facultatea de Inginerie Mecanică și Robotică în Construcții (FIMRC) din cadrul Universității Tehnice de Construcții București va organiza cea de-a XXVI-a ediție a Simpozionului Național de Utilaje pentru Construcții.

Eveniment științific cu tradiție în domeniul ingineriei mecanice și robotice aplicate în construcții, SINUC 2024 promite o varietate de activități, printre care o secțiune special dedicată studenților, SESTUD, în cadrul căreia aceștia își vor putea prezenta ideile inovatoare și soluțiile tehnice în fața unor experți de renume.

„Ne bucurăm să reluăm seria de evenimente SINUC, după câțiva ani de pauză din cauza pandemiei, și să susținem astfel eforturile de cercetare și dezvoltare ale tinerelor generații. Vom împărtăși idei, vom stimula inovația și vom pune bazele unor noi colaborări între mediul academic și industrie. Așteptăm cât mai multe înscrieri din partea studenților, tinerilor cercetători, cadrelor universitare și specialiștilor din industrie.”

declară Oana Tonciu, Decanul Facultății de Inginerie Mecanică și Robotică în Construcții.

SESTUD: o secțiune dedicată ideilor studenților

În cadrul simpozionului, va fi organizată și sesiunea studențească SESTUD, unde studenții UTCB sunt invitați să prezinte idei inovatoare, soluții tehnice și lucrări de cercetare în domeniul utilajelor si echipamentelor din industria construcțiilor și în domenii conexe.

SESTUD este o oportunitate valoroasă pentru viitorii ingineri de a primi feedback din partea specialiștilor și de a-și dezvolta rețelele profesionale, interacționând cu specialiști consacrați și potențiali parteneri din industrie.  

Trei secțiuni tematice

Secția tematică I

➢ Cercetări fundamentale şi aplicative în domeniul ingineriei mecanice si mecatronicii;

➢ Ingineria şi managementul resurselor tehnologice în construcţii;

Secția tematică II

➢ Modelare și simulare în mecanică și mecatronică;

➢ Robotica in constructii ;

➢ Mediu si energie regenerabila;

Secția tematică III

➢ Creaţie, creativitate.

Participanții la SINUC 2024 vor avea posibilitatea de a-și publica lucrările în reviste de specialitate, în funcție de concluziile proceselor de peer-review și de preferințele individuale. Printre publicațiile disponibile se numără: International Journal of Mechatronics and Applied Mechanics (IJOMAM), Romanian Journal of Transport Infrastructure (RJTI), Sinteze de Mecanica Teoretică și Aplicată și Buletinul Simpozionului SINUC 2024.

Agenda evenimentului mai include și prezentări de produse și tehnologii susținute de companii din domeniul utilajelor pentru construcții din țară și din străinătate, precum și mese rotunde tematice, unde participanții vor putea discuta cele mai importante provocări și tendințe din industrie.

Cum te poți înscrie la SINUC 2024

Termenul limită de trimitere a lucrărilor către secretariatul simpozionului este data de 22.11.2024. Participanții sunt invitați să se înscrie pe adresa de mail sinucutcb@gmail.com. Pentru lucrările științifice menționați: numele și prenumele autorilor, instituția la care sunt afiliați autorii, datele de contact, titlul lucrării, secțiunea aleasă și revista în care doriți să se publice lucrarea.

Taxa de participare este de 200 de lei și se poate achita prin transfer bancar în contul ASDUC (CUI 37862269), deschis la CEC Bank RO77CECEB50530RON4540116 sau cu chitanță. Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile aici.

Pentru susținerea lucrărilor în cadrul simpozionului, participanții sunt rugați să pregătească o prezentare în format Power Point sau echivalent pe care să o trimită pe adresa de corespondență a simpozionului cel târziu pana pe 10.12.2024. Prezentarea va dura maximum 15 minute, urmată de 5 minute alocate întrebărilor.

SINUC 2024 este organizat de Facultatea de Inginerie Mecanică și Robotică în Construcții, în parteneriat cu Centrul de Cercetare Ingineria Echipamentelor Tehnologice pentru Construcții (IETC) și cu sprijinul Asociației Profesionale a Specialiștilor din Domeniul Utilajelor pentru Construcții (ASDUC). Evenimentul va avea loc la sediul FIMRC, pe Calea Plevnei nr. 59, în București, iar organizatorii așteaptă un număr mare de participanți din toată țara și din străinătate.

Parteneri media: Revista Mașini și Utilaje pentru Construcții și CLS Media.