Studii de licență

Utilaje tehnologice pentru construcţii

Programul „Utilaje tehnologice pentru construcții” face parte din domeniul Inginerie Mecanică. Acesta oferă absolvențolor şansa de a lucra fie în industria de proiectare a utilajelor de construcții, de a aduce la standarde mondiale construcția și exploatarea acestora, fie în sectorul de construcţii ca inginer de întreţinere, avantajul principal al absolventului de la aceste specializări fiind că va putea lucra în domeniul de reabilitare a infrastructurii, care este un sector aflat în dezvoltare în ultima perioadă.

Competențe profesionale:

  • proiectarea echipamentelor tehnologice pentru construcții;
  • proiectarea proceselor tehnologice necesare realizării echipamentelor tehnologice pentru construcții;
  • utilizarea eficientă a utilajelor tehnologice pentru construcții, precum și a normelor specifice sistemului de management al calității.

Mecatronică

Specializarea Mecatronica – Robotica – formeaza ingineri pregatiti sa conceapa, sa proiecteze si sa exploateze sisteme mecatronice specifice utilajelor de constructii moderne, cu abilitati in domeniul managementului proceselor tehnologice automatizate.

Absolventii facultatii activeaza atat in sectoarele de conceptie si fabricare a utilajelor pentru constructii, cat si in activitatea de realizare a constructiilor (santiere, firme de materiale de constructii, unitati de intretinere, exploatare si reparatii, firme care inchiriaza sau vand utilaje de constructii, reprezentanţe firme etc.). Pregatirea multidisciplinară asigura absolventilor disponibilitatea de a se adapta si de a aborda sarcini variate in domeniu, conducand la o rapida absorbtie pe piata muncii. Continuarea pregatirii profesionale a absolventilor se poate face la specializarile de masterat oferite de UTCB si ulterior prin doctorat.

 

 

Drepturi de autor iamgine: Andrew Bell