Virgil Florescu, decanul F.I.M.R.C., are o ofertă de nerefuzat pentru tinerii absolvenți de liceu

19 iunie 2023

Proaspeții absolvenți de liceu se găsesc în fața unei decizii care le va influența decisiv toată viața: alegerea facultății! În funcție de hotărârea pe care o vor lua, tinerii își vor trăi, fără îndoială, următorii ani de viață.

Decanul Facultății de Ingierie Mecanică și Robotică în Construcții, domnul Profesor Universitar Doctor Virgil Florescu, consideră că are o ofertă de nerefuzat pentru tinerii care încă mai cântăresc în ce direcție să o apuce. Să vedem ce este atât de special la această facultate!

Cum se diferențiază F.I.M.R.C. față de alte facultăți cu profil similar?

Facultatea de Inginerie Mecanică și Robotică în Construcții, așa cum îi spune și numele, este concentrată pe pregătirea specialiștilor din domeniul roboților în construcții. Viitorul omenirii depinde de prezența acestor roboți, inclusiv în măreața idee de a popula alte planete. Acolo vor trebui să existe niște roboți care – sperăm noi! – au fost proiectați sau sunt coordonați de către absolvenții noștri.

Cum arată viitorul celor care aleg să facă pasul către F.I.M.R.C.?

Acești oameni sunt căutați de piața muncii astăzi și nu ca absolvenți. La noi, angajatorii sunt dispuși să coopteze studenți încă din anul II pentru a putea fi incluși în piața muncii. Noi spunem că pregătim absolvenții noștri pentru cele 20 procente de meserii care astăzi nu există.

Cât de grea este F.I.M.R.C. față de alte facultăți cu profil similar?

Dacă ne referim la conținut, este similară cu toate facultățile de acest profil. Ceea ce am încercat noi să facem – și spunem că am reușit! – este faptul că ne-am adaptat modul de predare la o realitate concretă, și anume: dacă generația noastră se baza pe sistemul de a învăța, de a memora și de a merge pe exemplele înaintașilor noștri, actualii studenți sunt foarte buni în vehicularea informațiilor pe care le găsesc în mediul informatic. Or, de la faptul acesta trebuie să pornim! Și tot sistemul nostru de învățământ pornește pe ideea că nu trebuie să memorăm; nu trebuie să știm totul despre ceva ce astăzi există și care peste cinci ani, când terminăm facultatea, s-ar putea să nu mai fie util.

Tinerii par foarte atrași de meseriile cu profil uman. De ingineri mai este nevoie?

Toate domeniile sunt extrem de importante. Omul are nevoie de umanitate, are nevoie de muzică, are nevoie de artă, are nevoie de cultură, are nevoie de tot ce înseamnă un sistem de sănătate. Să existe, să se simtă bine. Dar, să nu uităm că tot ceea ce înseamnă inovație și invenție – tot ce e nou –  este produsul ingineriei. Dacă este să concluzionăm, mie mi se pare foarte clar că fără inginerie nu va exista progres!

Ești printre tinerii care își caută o facultate? Înscrie-te la F.I.M.R.C.!

Detalii AICI!